Skip to main content

Recept

Vildsvinskorv med druvor och champinjoner

4 portioner

Vildsvinsstammen i Sverige har på senare år ökat kraftigt, vilket har givit oss god tillgång på råvara. Många jägare tycks inte veta vad man ska göra av köttet, men vi tror att vi har funnit den optimala användningen: Vildsvinskorv. Vildsvinskorven är mild men har karaktären av vilt. Den passar bra tillsammans med lite sälta och sötma.

4 st vildsvinskorvar
100 g tärnat bacon
250 g kvartade champinjoner
200 g kärnfria vindruvor
1 finhackad lök
2 dl cider
50 g smör
1 kruka dragon hackad
Salt och peppar

Så här gör du:

Bryn korvarna och lyft upp dem. Stek baconet knaprigt och låt det rinna av. Stek svamp och lök i baconfettet. Häll på cidern och koka tills hälften återstår. Vispa i smöret och lägg i korv, druvor, bacon och dragon. Låt del hela bli riktigt varmt.