Recept
Käsekrainer med spetskål- och äppelsallad
4 portioner
Käsekrainer är en österrikisk version av den slovenska nationalrätten Kranska kobsa (som inte innehåller ost). Det gör däremot Käsekrainern med ca. 20 procent Emmentaler som skärs i bitar och blandas med den övriga korvfyllningen. Godast i världen enligt österrikarna. Men även många andra världen över är benägna att hålla med om detta.
4 st Käsekrainer
1 litet spetskålshuvud
1 rödlök
1 äpple
1 saltgurka
2 msk koncentrerad äppeljuice
2 msk dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger
2 msk honung
2 msk riven pepparrot
1 tsk stött kummin
1 dl rapsolja
Salt och peppar
Så här gör du:
Strimla grönsakerna så fint som möjligt. Mixa ihop ingredienserna till dressingen med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Vänd ner grönsakerna i dressingen. Servera med grillad käsekrainer.