Recept
Fänkål- och purjolöksoppa med Kapruner Bockwurst
4 portioner
Bockwursten uppfanns 1889 av en restaurangägare i Berlin vid namn R. Scholtz. Bockwursten är mäkta populär i Tyskland och serverades ursprungligen ihop med bocköl. I de tyskspråkiga grannländerna utvecklades det snart lokala varianter av bockwursten som har sin egen unika karaktär. Denna kommer från Kaprun i de österrikiska Alperna och gifter sig fint med den klassiska smaken av fänkål.
4 st Kapruner Bockwurst
1⁄2 purjolök, skivad
1 grovhackad fänkål
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk fänkålsfrön
2 msk hackad timjan
2 st lagerblad
2 dl äppelmust
8 dl hönsbuljong
Salt och peppar
Hackad persilja
Riven parmesan
Så här gör du:
Skiva korven och fräs den tillsammans med grönsaker och kryddor. Häll på vätskan och låt allt småkoka i 30 min. Smaka av med salt och peppar. Strö över riven parmesan och hackad persilja. Servera soppan med ett gott bröd.