Skip to main content

Recept

Ungersk Debreziner-gulasch

4 portioner

Om du frågar en invånare i Ungerns näst största stad Debrecen vad man är speciellt stolt över blir svaret sannolikt: sin korv och sitt universitet. Som den ungerska mattraditionen bjuder är Debrezinern främst kryddad med paprika, men också vitlök och kummin.

4 st Debreziner-korvar skurna i grova bitar
2 gula lökar, grovhackade
5 vitlöksklyftor, hackade
4 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
2 msk chilipulver
1 msk kummin
1 msk mejram
12 burk surkål
5 dl köttbuljong
5 dl ljust öl

Så här gör du:

Bryn korven, lyft upp den och fräs lök och kryddor. Tillsätt tomatpurén och fräs det hela ytterligare en stund. Lägg i korven och häll på vätskan och låt det hela småkoka i 30 min. Lägg i surkålen och låt småputtra i ytterligare 20 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris, gräddfil och saltgurka.