Skip to main content

Recept

Frankfurter med syrad spetskål

4 portioner

Det är lite underligt, men om du befinner dig i Frankfurt, kallas den här korven för wienerkorv. Om du däremot är i Wien kallas
den för Frankfurter.

Förvirrande, ja. Men allt du behöver komma ihåg är att vår korv heter Frankfurter.

4 frankfurterkorvar
4 korvbröd (surdeg)
2-3 msk curry
1/2 dl crème fraiche
1 rivet äpple
ca 300 g spetskål
1 gul lök
1 msk senapsfrön
1 tsk hel kummin
3 dl vatten
3/4 dl ättiksprit, 12 %
2–3 msk strösocker
2–3 msk rapsolja
1 dl grovt hackad persilja
salt och malen vitpeppar

Så här gör du:

Strimla kålen och löken tunt. Blanda med senapsfrön och kummin i en bunke. Koka upp vattnet med ättiksprit och socker. Häll det kokande vattnet över kålen och låt dra i ca 20 min. Häll av vatten och blanda ner rapsolja och persiljan. Smaka av med salt och peppar.

Koka eller stek korvarna och lägg dem i värmda bröd. Servera tillsammans med crème fraiche blandat med rivet äpple och curry. Lägg upp spetskålen bredvid.