Skip to main content

Den 27 oktober gick Chark-SM av stapeln i Eriksbergshallen i Göteborg. En stor dag för branschen som kröns av prisutdelning till de bästa charkprodukterna i landet efter en bedömning av en jury bestående av 40 experter.

Helmut Walch har tidigare vid flera tillfällen varit juryns förstaval inom olika tävlingskategorier men 2022 års Chark-SM innebar ett ovanligt stort guldregn.

Det bokrökta restaurangbaconet i lite tjockare skivor fick den största utmärkelsen. Svensk mästare, närmare bestämt.

Juryns motivering löd:

Underbar färg på produkten, bra att steka och en fantastisk smakbalans mellan röksmak och sälta

Helmut Walch kammade även hem ett stort antal guldmedaljer under kvällen. Korvarna visade sig vara de starka korten. Bland grillkorvarna var det frankfurtern, kycklingchorizon, kycklingkorv Provençale som föll juryn mest i smaken.

Bland ölkorvarna blev det också en riktig prisfest. Jambalayan, Tryffel och parmesan och Vitlökspinnen, dvs alla de tre konsumentförpackade sorterna belönades med varsin guldmedalj.

Att bli svensk mästare eller vinna ett guld i Chark-SM är givetvis ett fint kvitto på att en produkt håller toppkvalitet och -smak. Men vi vet också att man inte är bättre än sin senaste leverans. Så vi fortsätter oförtrutet vårt kvalitetsarbete, tillsammans med alla våra noggrant utvalda leverantörer, kunder och samarbetspartners.

Tack till alla er som gör detta möjligt!

Se alla produkter här