RECEPT

Ugnstekt Bratwurst med palsternacka, päron och mejram

Nej, ingen korv för adlig ungdom. Men jättegod ihop med rotfrukter och päron.

Bratwurst nach Thüringer Art

En kryddig grillkorv med kummin och mejram

Art nr: 73615

Det äldsta bevarade receptet på Thüringer-korv är från 1613 och finns inlåst i stadsmuseet i Weimar. Men korven har ätits i den tyska delstaten Thüringen under flera hundra år dessförinnan. Enligt traditionen finhackas fläskköttet, ibland ihop med kalv, och kryddas med mejram, vitlök och kummin.

Ingredienser per 100 g:

Svenskt griskött (86%), vatten, fett från gris, salt, kryddor (kummin, koriander, libbsticka), lök, vitlök, glukossirap, druvsocker,
stabiliseringsmedel E450, fjälster från gris.


Ursprung:
Sverige

Förvaringsanvisning: Kylvara: Förvaras vid högst +8°C

Förpackning: Vakuumpackat

Vikt: 380 g

Total hållbarhet (dagar): 21

Min. hållbarhet från lev. (dagar): 17

Näringsvärde per 100 g:
Fett 26,2 g
– varav mättat tett <0,5 g
Kolhydrat 1,2 g
– varav sockerarter <0,5 g
Protein 12,5 g
Salt 2,0 g

Energivärde: 1201 kJ/287 kcal

Kötthalt: 86 %

Fastviktkod: GTIN-13 (EAN 13) 7340109306157

Basnivå: Förpackning med 3 korvar
GTIN: 7340109306157

Mellannivå: SRS halvlåda med 10 st. förpackningar
GTIN: 17340109300039